Spomladanska šola slovenskega jezika na spletu

Spomladanska šola slovenskega jezika je intenzivni jezikovni tečaj za vse, ki bi radi en semester študijskega leta posvetili učenju slovenščine. Najintenzivnejša oblika učenja! Prepustite se izvrstnim učiteljicam slovenščine z bogatimi izkušnjami v spletnem poučevanju.

 

1. 3.–4. 6. 2021

Prijavi se

Trajanje

 • 4 šolske ure na dan, 16 ur na teden, skupaj s spremljevalnim programom približno 220 ur
 • 1. 3.–4. 6. 2021; tečaja ni: 5. 4., 26.–30. 4.
 • od ponedeljka do četrtka od 9.00 do 12.30

V okviru Spomladanske šole bo potekal tudi spremljevalni program.

Potek tečaja

Tečaj se izvaja preko videokonference s pomočjo orodja ZOOM. Pouk poteka podobno kot v razredu. Učiteljica je z vami v živo, vsak dan po 4 šolske ure, in vam je med poukom na voljo za vprašanja. Učiteljice uporabljajo različne metode dela. Tečaj obsega konverzacijo, fonetične vaje, slovnico, delo z besedili (branje, poslušanje) in pisanje.

ZA UDELEŽBO NA SPLETNEM TEČAJU POTREBUJETE:

 • dobro internetno povezavo,
 • računalnik s kamero in mikrofonom
 • in miren prostor.

Cena: 1414 EUR

Cena vključuje jezikovni tečaj, učno gradivo in spremljevalni program.

 • Spremljevalni program

  V 220 ur jezikovnega tečaja so vključene tudi različne dejavnosti, namenjene spoznavanju slovenske kulture in družbe, ki vsebinsko dopolnjujejo in poglabljajo jezikovni pouk v razredu.
 • Potrdila in spričevala

  Potrdilo o udeležbi

  Če ste se udeležili vsaj 80 odstotkov predvidenih ur jezikovnega tečaja, ob koncu prejmete potrdilo, da ste se udeležili tečaja slovenskega jezika na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

  Kreditne točke

  Uspešno končan tečaj (80-odstotna udeležba in pozitivna ocena na testu) je ovrednoten z 11 evropskimi univerzitetnimi kreditnimi točkami (ECTS).

  Potrdilo o znanju slovenščine

  Če želite pridobiti uradno spričevalo o znanju slovenščine, se udeležite izpita iz znanja slovenščine na osnovni ali višji ravni oz. ravni odličnosti, ki ga izvaja Izpitni center pri Centru za slovenščino kot drugi in tuji jezik.

 • Udeleženci

  Tečajev slovenščine se lahko udeležijo vsi, ki se želijo naučiti slovenskega jezika ali izpopolniti svoje znanje. Tečaji so namenjeni odraslim od dopolnjenega 18. leta.

  Opozorila

  Čeprav Center za slovenščino deluje pod okriljem Univerze, udeleženci z vpisom v tečaj slovenščine ne dobijo statusa študenta.

 • Prijave in plačilo

  Prijavite se lahko s prijavnico do 15. februarja 2021. Ko bomo prejeli prijavnico, vam bomo po navadni ali elektronski pošti poslali račun.

  Šolnino je treba plačati najpozneje do 19. februarja 2021. Potrdilo pošljite na naš e-naslov. Po prejetju potrdila o plačilu vam bomo poslali sprejemno pismo in informativno gradivo o Spomladanski šoli.

  Več o prijavah, plačilu in odpovedi.

 • Štipendije

  Zamejci in potomci slovenskih zdomcev in izseljencev lahko zaprosijo za štipendijo; prijavnico je treba poslati do 31. avgusta 2020. Več informacij in prijavnica …