DSC02902

Jesenska šola slovenskega jezika

Jesenska šola slovenskega jezika je intenzivni jezikovni tečaj za vse, ki bi radi en semester študijskega leta posvetili učenju slovenščine. Najintenzivnejša oblika učenja!

30. 9.–20. 12. 2024
Prijavi se

Potek in trajanje

 • po 4 šolske ure, 18–20 ur na teden, skupaj 220 ur
 • 30. 9.–20. 12. 2024 (tečaja ni: 28. 10.–1. 11.)
 • od ponedeljka do četrtka od 9.00 do 12.30
 • ob petkih poteka tečaj konverzacije ali spremljevalni program

Kraj izvedbe tečaja:

Pionirski dom, Vilharjeva 15, Ljubljana.

Cena: 1555 EUR

Cena vključuje jezikovni tečaj, učno gradivo in spremljevalni program.

 • Spremljevalni program

  V 220 ur jezikovnega tečaja so vključene tudi različne dejavnosti, namenjene spoznavanju slovenske kulture in družbe, ki vsebinsko dopolnjujejo in poglabljajo jezikovni pouk v razredu in potekajo vsak drugi petek.
 • Potrdila in spričevala

  Potrdilo o udeležbi

  Če ste se udeležili vsaj 80 odstotkov predvidenih ur jezikovnega tečaja, ob koncu prejmete potrdilo, da ste se udeležili tečaja slovenskega jezika na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

  Kreditne točke

  Uspešno končan tečaj (80-odstotna udeležba in pozitivna ocena na testu) je ovrednoten z 11 evropskimi univerzitetnimi kreditnimi točkami (ECTS).

  Potrdilo o znanju slovenščine

  Če želite pridobiti uradno spričevalo o znanju slovenščine, se udeležite izpita iz znanja slovenščine na osnovni, srednji ali visoki ravni, ki ga izvaja Izpitni center pri Centru za slovenščino kot drugi in tuji jezik.

 • Udeleženci

  Tečajev slovenščine se lahko udeležijo vsi, ki se želijo naučiti slovenskega jezika ali izpopolniti svoje znanje. Tečaji so namenjeni odraslim od dopolnjenega 18. leta, mlajšim je namenjena Mladinska poletna šola slovenskega jezika.

  Zdravstveno zavarovanje

  Udeleženci tečajev niso posebej zdravstveno in nezgodno zavarovani, zato vas prosimo, da svoje zdravstveno zavarovanje uredite pred prihodom v Slovenijo v državi stalnega bivališča.

  Opozorila

  Čeprav Center za slovenščino deluje pod okriljem Univerze, udeleženci z vpisom v tečaj slovenščine ne dobijo statusa študenta. Udeleženci daljših tečajev lahko dobijo študentski popust pri nakupu vozovnice za javni prevoz v Ljubljani (pravico do šolske terminske kartice Urbana imajo do dopolnjenega 27. leta starosti).

 • Prijave in plačilo

  Na tečaj se lahko prijavite s prijavnico na naši spletni strani do 16. septembra 2024. Ko bomo prejeli prijavnico, vam bomo po elektronski pošti poslali račun.

  Šolnino je treba plačati najpozneje do  18. septembra 2024. Potrdilo pošljite na naš e-naslov ali poštni naslov. Po prejetju potrdila o plačilu vam bomo poslali sprejemno pismo in informativno gradivo o Zimski šoli.

 • Štipendije

  Zamejci in potomci slovenskih zdomcev in izseljencev lahko zaprosijo za štipendijo; prijavnico je treba poslati do 15. maja 2024Več informacij in prijavnica …