Izbirni tečaji

Če se želite še intenzivneje učiti slovenščine, se lahko odločite za izbirni popoldanski tečaj, to je dve dodatni šolski uri pouka na dan, in sicer od 14.00 do 15.30.

Posamezni izbirni tečaj traja dva tedna (18 ur), izvedli pa ga bomo, če se bo zanj prijavilo vsaj pet študentov. Izbirni tečaj stane 165,90 EUR. Prosimo vas, da v prijavnici izberete le enega od tečajev. Na podlagi prijave vas bomo razvrstili v eno od popoldanskih skupin.


Konverzacija s fonetiko za začetnike

Se vam je morda v Sloveniji zgodilo, da ste hoteli simpatičnemu fantu ali dekletu dati prijazen kompliment, pa si niste upali odpreti ust? Če vam izgovorjava slovenskih besed povzroča težave, vas vabimo na tečaj konverzacije s fonetiko za začetnike.

Na tečaju boste veliko govorili. Naučili se boste pravilno izgovarjati slovenske besede in vadili osnovne sporazumevalne vzorce, da vam bo kupovanje v trgovini, naročanje v restavraciji, pogovarjanje s Slovenci lažje steklo. Pa še zabavno bo!

Tečaj je namenjen začetnikom.


Konverzacija za nadaljevalce in izpopolnjevalce

Že govorite slovensko, a še ne tako tekoče, kot bi si želeli? Pridite na tečaj konverzacije za nadaljevalce in izpopolnjevalce!

Veliko se bomo pogovarjali o temah, ki vas zanimajo. Dajali bomo nasvete, pripovedovali in opisovali razne dogodke, utemeljevali svoja mnenja, se dogovarjali, prepričevali ali pritoževali. Na tečaju bomo odkrivali tudi vzorce formalnih in neformalnih pogovorov. Vsak, ki bo želel, bo lahko pripravil tudi govorni nastop.

Tečaj je namenjen nadaljevalcem in izpopolnjevalcem.


Slovenska literatura in kultura

Če vas poleg učenja slovenskega jezika zanimajo tudi kultura, zgodovina in književno ustvarjanje Slovencev, se pridružite tečaju slovenske literature in kulture.

Seznanili se boste z najpomembnejšimi slovenskimi pesniki, pisatelji in dramatiki. Skupaj bomo brali pesmi, zgodbe, odlomke iz romanov in gledaliških iger ter preko literarnih in drugih besedil spoznavali slovensko kulturo. Imeli boste priložnost, da se tudi sami preizkusite kot prevajalci, pesniki ali pisatelji. Vsakemu udeležencu tečaja bomo podarili tudi eno slovensko književno delo.

Tečaj je namenjen nadaljevalcem in izpopolnjevalcem.


Slovnica

Se vam zdi, da je vaša slovenščina drugačna od tiste, ki jo slišite na radiu? So vas slovenščino oz. eno od mnogih slovenskih narečij naučili govoriti stari starši? Ste se jo naučili na ulici? Bi jo radi izboljšali, pa ne znate popraviti vseh oblik?

Vabimo vas na tečaj slovnice, kjer vam bomo razložili, kako je slovenski jezik zgrajen, kako in zakaj se oblika ene besede spreminja na toliko različnih načinov, kako pravilno tvorimo povedi … Predvsem pa boste veliko vadili, vadili, vadili in zagotavljamo vam, da bodo vaši bližnji kmalu opazili razliko v vašem govorjenju.

Tečaj je namenjen nadaljevalcem.