DSC03138

30. Zimska šola slovenskega jezika

Zimski intenzivni jezikovni tečaj slovenščine je namenjen tistim, ki bi se radi v dveh tednih naučili čim več, v spremljevalnem programu pa spoznali slovensko kulturo in družbo.

22. 1.–2. 2. 2024
Prijavi se

Potek in trajanje

Dopoldanski tečaj

Izbirni popoldanski tečaj

Če se želite še intenzivneje učiti slovenščine, se lahko odločite za izbirni popoldanski tečaj, to je dve dodatni šolski uri pouka na dan. Tečaj se bo začel v torek, 23. januarja 2024.

 • vsak dan po 2 šolski uri
 • od ponedeljka do petka od 14.00 do 15.30
 • glede na stopnjo znanja lahko izbirate med naslednjimi tečaji:
  • za začetnike: konverzacija s fonetiko,
  • za nadaljevalce: konverzacija za nadaljevalce, slovnica,
  • za izpopolnjevalce: konverzacija za izpopolnjevalce.

Posamezni izbirni tečaj bomo izvedli, če se bo zanj prijavilo vsaj pet študentov.

Kraj izvedbe tečaja:

Filozofska fakulteta, Aškerčeva 2, Ljubljana.

Cena

500 EUR za dopoldanski tečaj s spremljevalnim programom (22. 1.–2. 2.), 48 ur
201 EUR
za izbirni popoldanski tečaj (23. 1.–2. 2.), 18 ur

V ceno šolnine so všteti jezikovni tečaji, učno gradivo in spremljevalni program.

 • Spremljevalni program

  V Zimski šoli poleg jezikovnega tečaja poteka tudi pester spremljevalni program (približno 8 ur), ki je sestavljen iz delavnic, kulturnih in športnih dejavnosti. Teh dejavnosti se boste lahko udeleževali vsak drugi dan popoldne ali zvečer, plačilo zanje pa je zajeto v šolnino.
 • Potrdila in spričevala

  Potrdilo o udeležbi

  Ob koncu Zimske šole boste dobili potrdilo, da ste se udeležili tečaja slovenskega jezika na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

  Kreditne točke

  Uspešno končana Zimska šola (dopoldanski in izbirni popoldanski tečaj, skupaj 60 ur) je ovrednotena s 3 kreditnimi točkami (ECTS).

  Potrdilo o znanju slovenščine

  Če želite pridobiti uradno spričevalo o znanju slovenščine, se udeležite izpita iz znanja slovenščine na osnovni ali višji ravni oz. ravni odličnosti, ki ga izvaja Izpitni center pri Centru za slovenščino kot drugi in tuji jezik.

 • Udeleženci

  Tečajev slovenščine se lahko udeležijo vsi, ki se želijo naučiti slovenskega jezika ali izpopolniti svoje znanje. Tečaji so namenjeni odraslim od dopolnjenega 18. leta.

  Zdravstveno zavarovanje

  Udeleženci tečajev niso posebej zdravstveno in nezgodno zavarovani, zato vas prosimo, da svoje zdravstveno zavarovanje uredite pred prihodom v Slovenijo v državi stalnega bivališča.

  Opozorila

  Čeprav Center za slovenščino deluje pod okriljem Univerze, udeleženci z vpisom v tečaj slovenščine ne dobijo statusa študenta

 • Prijave in plačilo

  Na tečaj se lahko prijavite s prijavnico na naši spletni strani do 8. januarja 2024. Ko bomo prejeli prijavnico, vam bomo po navadni ali elektronski pošti poslali račun.

  Tečaj je treba v celoti plačati najkasneje do 12. januarja 2024. Po prejetju potrdila o plačilu vam bomo poslali sprejemno pismo in informativno gradivo o Zimski šoli.

 • Štipendije

  Zamejci in potomci slovenskih zdomcev in izseljencev lahko zaprosijo za štipendijo, prijavnico je treba poslati do 31. avgusta 2023Več informacij in prijavnica …
 • Z veseljem vas pričakujemo v Sloveniji!