DSC09798

Tečaj slovenščine za tolmače na spletu

Tečaj je namenjen tolmačem, ki kot stalno zaposleni ali kot svobodni tolmači tolmačijo za institucije EU, njihov B ali C jezik pa je slovenščina oziroma bi jo radi še dodali. Organiziramo ga v sodelovanju z Oddelkom za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Za udeležbo na tečaju je potrebno receptivno znanje slovenščine na stopnji najmanj B2 po lestvici SEJO (CEFR). Prijavi morate priložiti tudi potrdilo, da ste akreditirani konferenčni tolmači s slovenščino kot jezikom B ali C. V primeru, da boste slovenščino šele dodali, pa morate predložiti potrdilo vodje kabine, da to načrtujete v bližnji prihodnosti.

27.–31. 7. 2020
Prijavi se

Trajanje (30 ur)

27.–31. 7. 2020

Izvedba tečaja je zagotovljena, če bo prijavljenih najmanj 5 udeležencev.

Potek tečaja

Tečaj se izvaja preko videokonference s pomočjo orodja ZOOM. Pouk poteka podobno kot v razredu, vodi ga učiteljica v živo in pri tem uporablja različne metode dela. 

ZA UDELEŽBO NA SPLETNEM TEČAJU POTREBUJETE:

 • dobro internetno povezavo,
 • računalnik s kamero in mikrofonom
 • in miren prostor.

Cena

650 EUR  za 5–7 udeležencev v skupini, 
550 EUR  
za 8–10 udeležencev v skupini

V ceno šolnine je všteto:

 • jezikovni tečaj (delo z besedili, besediščem, izbrana slovnična poglavja – vsebine se navezujejo na predavanja oz. obiske institucij), ki ga vodijo profesorice slovenščine, specializirane za poučevanje slovenščine kot drugega in tujega jezika,
 • predavanja slovenskih strokovnjakov z različnih področij in obiski institucij,
 • tolmaške vaje, vodijo jih akreditirani tolmači,
 • gradiva.

Natančnejši program tečaja najdete tukaj.

 • Potrdila

  Potrdilo o udeležbi

  Ob koncu tečaja boste prejeli uradno potrdilo, da ste se udeležili tečaja slovenskega jezika na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

 • Prijave in plačilo

  Na tečaj se lahko prijavite s prijavnico do 10. junija 2020. Do 10. junija vam bomo sporočili, če imamo dovolj prijav za izvedbo tečaja in vam bomo poslali račun. Šolnino morate plačati v 8 dneh od prejema računa. Potrdilo o plačilu pošljite na naš e-naslov. Po prejetju potrdila vam bomo poslali sprejemno pismo za tečaj.

  Ne pozabite! Prijavi morate priložiti potrdilo, da ste akreditirani konferenčni tolmači s slovenščino kot jezikom B ali C. V primeru, da boste slovenščino šele dodali, pa morate predložiti potrdilo vodje kabine, da to načrtujete v bližnji prihodnosti.