Informacije o upravljavcu in dostop do osebnih podatkov

Identiteta in kontaktni podatki upravljavca

Univerza v Ljubljani

Filozofska fakulteta

Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik

Trubarjeva cesta 3, SI-1000 Ljubljana

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov

+386 (0)1 241 86 47

[email protected]

Nameni, za katere se osebni podatki obdelujejo, pravna podlaga za njihovo obdelavo in rok hrambe

Namen: Ob vsakem obisku spletne strani https://centerslo.si/ se na spletnem strežniku ponudnika gostovanja avtomatsko shranjuje dnevniške datoteke spletnega strežnika. Na spletnem strežniku, kjer spletna stran gostuje, se beležijo podatki o obisku spletnih strani, in sicer IP-naslov obiskovalcev, verzija brskalnika, datum in ura ter podatek o ponovni povezavi. Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki. Pogodbeni obdelovalec (ponudnik gostovanja spletnega strežnika) osebne podatke obdeluje samo za namen zagotavljanja storitve vzdrževanja spletnega mesta na naslovu https://centerslo.si/.

Pravna podlaga: Namen teh postopkov je zagotavljanje varnosti omrežja in informacij, tj. omogočiti zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Rok hrambe: Čas hrambe dnevniških datotek spletnega strežnika je omejen na 30 dni.

Uporabniki osebnih podatkov Pogodbeni obdelovalec, ki za Center za slovenščino vzdržuje in gostuje spletno stran https://centerslo.si/.
Prenos osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo Osebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.
Informacije o obstoju pravic posameznika Posameznik lahko zahteva dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave, prav tako ima pravico do ugovora obdelave. Za uveljavljanje pravic se obrnite na kontakt [email protected].
Informacija o pravici do preklica privolitve, kadar obdelava temelji na privolitvi Obdelava osebnih podatkov obiskovalcev spletnega mesta ne temelji na privolitvi.
Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu Posameznik lahko poda prijavo zaradi kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, ki jo vloži na povezavi tukaj.
Ali je zagotovitev osebnih podatkov statutarna ali pogodbena obveznost ali pa obveznost, ki je potrebna za sklenitev pogodbe, ter ali mora posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če se taki podatki ne zagotovijo Osebni podatki pri obisku spletne strani se prenesejo upravljavcu spletne strani zaradi delovanja spleta.
Obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov iz člena 22(1) in (4), ter vsaj v takih primerih smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.
 

Izjava o varstvu osebnih podatkov

I. V kakšnem primeru me bo Center za slovenščino kontaktiral?

Center za slovenščino vas bo kontaktiral le, če naslovite vprašanje ali zahtevo na navedene kontaktne elektronske naslove.

II. Ali bodo moji osebni podatki posredovani tretjim osebam?

Center za slovenščino vaših osebnih podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani, ne bo posredoval tretjim osebam, razen če zakon ne določa drugače.

III. Ali in kako lahko izvem, katere moje osebne podatke obdeluje Center za slovenščino?

Center za slovenščino vam bo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo glede podatkov, ki se nanašajo na vas, omogočil vpogled v osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredoval vam bo seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen. Za namen pridobivanja potrditve, ali se v zvezi s posameznikom obdelujejo osebni podatki in posledično še ostale informacije, lahko posamezniki uporabite sledeči elektronski naslov, kamor naslovite svojo zahtevo: [email protected].

IV. Sklepno

Center za slovenščino se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta in v okviru zakonskih pristojnosti Centra za slovenščino. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam, razen če zakon ne določa drugače. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami. Vaša vprašanja v zvezi z varnostjo vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko pošljete na [email protected].

 

Piškotki

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran. Posredujejo nam podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO:

Ime piškotka Čas piškotka Namen
CONSENT 20 let Piškotek, v katerem se hrani vaše strinjanje z uporabo Googlovih storitev.
PH_HPXY_CHECK 1 seja Piškotek, pomemben za samo delovanje spletne strani, naloži se ob vsakem obisku spletne strani.
_ga 2 leti Statistika ogledov spletne strani.
_gid 2 leti Statistika ogledov spletne strani.
_gat 10 min Piškotek storitve Google Analytics. Uporablja se za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics, ne vsebuje informacij o uporabniku in se izbriše 10 minut po namestitvi.
personalization_id 1 leto Piškotek Twitter vtičnika.
lang 1 dan do 2 leti Twitter piškotek za nastavitev jezika.
_fbp, act, c_user, datr, fr, presence, sb, spin, wd, xs trajanje seje, do 2 leti Facebook vsebine.
tplis_cl_cookie_policy_accepted N/A Piškotek si zapomni sprejem piškotkov.
wordpress_logged_in_3054fecbcbdf6e59458543f8aefcff8a N/A Piškotek, ki si zapomni prijavljenega uporabnika na strani.
wordpress_sec_3054fecbcbdf6e59458543f8aefcff8a N/A Piškotek z varnostno zastavico.
wordpress_test_cookie N/A Piškotek storitve Visual Website Optimizer, ki služi nadzoru anonimne uporabe spletnega mesta za potrebe spreminjanja oblikovne predloge le-tega.
wp-settings-1 N/A Nastavi se zaradi prilagoditve pogleda strani in (administratorskega) vmesnika.
wp-settings-time-1 N/A Nastavi se zaradi prilagoditve pogleda strani in (administratorskega) vmesnika.
PHPSESSID Izbris ob zaprtju brskalnika Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami.

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je npr. dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, npr. obrazca za nagradno igro ipd.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, npr. katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo in če se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani. Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem, ko ste dobili obvestilo o piškotkih, se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (npr. vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Tako npr. naša spletna stran, na kateri ste trenutno, nudi prilagojeno vsebino glede na tematiko člankov, ki jih je uporabnik označil kot priljubljene. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh. Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem, ko ste dobili obvestilo o piškotkih, se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Kako upravljati piškotke na osebnem računalniku

Klikni za onemogočanje Google Analitike. S klikom na »onemogočanje Google Analitike« bo analitika onemogočena za mesec dni.

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Google Chrome

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve« in se pomaknite do razdelka »Zasebnost« ter kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
 3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
 2. Preverite, če je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
 3. Nastavitev nad srednjo ravnjo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«.
 2. Nato izberite ikono »Zasebnost«.
 3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari

 1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
 3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX

 1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
 3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX

 1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
 3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX

 1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
 3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera

 1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
 2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
 3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.