Tečaji slovenščine

Tečaji slovenščine so namenjeni vsem, ki jim slovenščina ni prvi jezik, se je pa zaradi najrazličnejših razlogov želijo naučiti. Ponujamo različne poti do znanja slovenščine v stimulativnem okolju, z izkušenimi učitelji in kakovostnimi gradivi. Imamo že več kot 30 let izkušenj z organizacijo tečajev in na tisoče zadovoljnih udeležencev.

Vrste tečajev

Vsi tečaji se izvajajo v skladu z javnoveljavnim programom Slovenščina kot drugi in tuji jezik, razlikujejo pa se po dolžini, intenzivnosti in vsebini. Ponujamo 4 šole, v katere je vključen tudi spremljevalni program (izleti, kulturne prireditve, slovenski filmi, delavnice …), in  običajne tečaje (brez spremljevalnega programa). V teh tečajih se pozornost enakomerno odmerja vsem jezikovnim spretnostim: govorjenju, pisanju, poslušanju in branju. Ponujamo pa tudi specializirane tečaje, ki so namenjeni specifičnim naslovnikom oziroma imajo posebne cilje (priprava na izpit, tečaj za študente …).

Šole (jezikovni pouk in spremljevalni program)

Zimski intenzivni jezikovni tečaj slovenščine je namenjen tistim, ki bi se radi v dveh tednih naučili čim več, v spremljevalnem programu pa spoznali slovensko kulturo in družbo. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah. 

Zimski intenzivni spletni jezikovni tečaj slovenščine je namenjen tistim, ki ne morete na tečaj v Ljubljano, bi pa se pa radi naučili slovenščine in spoznali delček slovenske kulture. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah. 

Spomladanska šola slovenskega jezika je intenzivni jezikovni tečaj za vse, ki bi radi en semester študijskega leta posvetili učenju slovenščine. Najintenzivnejša oblika učenja! Tečaj organiziramo na vseh stopnjah. 

Vabimo vas, da poleti obiščete Slovenijo in se udeležite tečaja slovenskega jezika, hkrati pa spoznate tudi slovenske običaje in kulturo in preživite nepozabne počitnice. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah. 

Poletni spletni tečaj je priložnost za vse, ki se želijo učiti slovenščine in spoznati delček slovenske kulture, ne morejo pa se udeležiti tečaja v Ljubljani. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah. 

Jesenska šola slovenskega jezika je intenzivni jezikovni tečaj za vse, ki bi radi en semester študijskega leta posvetili učenju slovenščine. Najintenzivnejša oblika učenja! Tečaj organiziramo na vseh stopnjah.

Običajni tečaji (jezikovni pouk brez spremljevalnega programa)

80-urni jezikovni tečaj: dvakrat tedensko v popoldanskem času. Primerno za zaposlene. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah.

80-urni jezikovni tečaj: dvakrat tedensko v popoldanskem času. Primerno za zaposlene. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah.

80-urni jezikovni tečaj: dvakrat tedensko v dopoldanskem času. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah.

80-urni jezikovni tečaj: dvakrat tedensko v dopoldanskem času. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah.

Enotedenska priložnost za spoznavanje najosnovnejših sporazumevalnih vzorcev ali osvežitev že znanega. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah.

30-urni popoldanski jezikovni tečaj enkrat na teden po 3 šolske ure! Tečaj je namenjen samo začetnikom.

Specializirani tečaji (za specifične naslovnike in cilje)

Tečaj priprave na izpit na osnovni ravni na spletu je namenjen kandidatom, ki se pripravljajo na opravljanje izpita iz znanja slovenščine na osnovni ravni (A2–B1). 

Tečaj priprave na izpit na višji ravni je namenjen kandidatom, ki se pripravljajo na opravljanje izpita iz znanja slovenščine na višji ravni (B2).

Tečaj priprave na izpit na ravni odličnosti je namenjen kandidatom, ki se pripravljajo na opravljanje izpita iz znanja slovenščine na ravni odličnosti (C1–C2).

Tečaj je namenjen samo študentom, vpisanim na visokošolski zavod, ki ima Erasmus listino za terciarno izobraževanje (ECHE), in so bili izbrani za Erasmus+ obdobje študija/prakse. Sofinancira ga Evropska unija. Tečaj je namenjen začetnikom.

Tečaj je namenjen vsem tujim študentkam in študentom Univerze v Ljubljani. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah. 

Tečaj pisanja je namenjen študentom druge stopnje, ki se pripravljajo na pisanje seminarske ali diplomske naloge.

Tečaj je namenjen tujcem, zaposlenim na Univerzi v Ljubljani. Tečaj organiziramo na vseh stopnjah.

Promocijski tečaj slovenščine v Ljubljani (brezplačno)

Spoznali boste osnovne informacije o slovenščini, se naučili izgovarjati slovenske besede in nekaj pogostih in uporabnih izrazov, ki vam bodo olajšali bivanje v Sloveniji.

Spletni tečaj za samostojno učenje (brezplačno)

Slovene Learning Online je prosto dostopni spletni tečaj slovenskega jezika za tujce in je priložnost za vse, ki bi se radi samostojno naučili slovensko na enostaven, igriv in učinkovit način.